Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

Tulajdonsággyűjtemény/ Collection of attributes

Tulajdonsággyűjtemény/ Collection of attributes

Analóg fotó, print/ Analog photo, print

50 x 50 cm

2019

Sztereotíp tulajdonságok a jó és a rossz dualista kategóriarendszerén belül. Ezekkel címkézzük fel az utunkba kerülő személyeket, ismerőseinket. Ezek a tulajdonságlajstromok a biztos eligazodás érzetével kecsegtetnek, hiszen informatívak, és osztályozhatóak általuk a világ ingerei. Azonban mi alapján használom az objektív kategorizációs módszereket olyan helyzetben, ahol a szubjektivitás az egyetlen mérvadó?

Az adott tulajdonságok a fent említett két kategória listáiból kerültek kiválasztásra, és találomra lettek odatűzve a homályos fényképek rasztenagyítással még szórtabb felbontásúvá tett figurái alá. A homályosság az egyén amúgy sem konstans képét, szubjektív megítélését jelképezi, az ez alá helyezett tulajdonság pedig emiatt könnyen egybeolvad a viselőjével, belelátás révén válik annak részévé.

A rovargyűjtemény formátuma jelzi az objektív kategorizálásra való prediszpozíciót. Ebben a rendszerben egy adott rovarfajta (kívülállók által meghatározott) sajátosságait híven tükröző példány kerül a bizonyos fajt jelölő címke fölé. A latin név pedig a tudományosság általi legitimációra utal.

Technikailag a figurák képe ugyancsak a megtévesztésre alapoz: homályos, digitális pillanatfotók negatívként kinyomtatott kicsinyített képét analóg fotópapírra nagyítottam le. A digitális, avagy szitanyomatnak tűnő kép valójában teljesen meghazudtolja az első benyomásunkat.

Fotók/ Photos: Csorba-Simon István -https://www.behance.net/cssistvan 

Tulajdonsággyűjtemény/ Collection of attributes - 1 by Gál  Boglárka
Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
-
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
624Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!