Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

Welcome to the University of Szeged

Szegedi Tudományegyetem - Nyiss a jövőd felé!


„Az első benyomás mindig megatározó”Mint minden felsőoktatási intézménynek, így a Szegedi Tudományegyetemnek is meghatározó minden évben a felvételi időszak. Mint intézménynek, mint piaci résztvevőnek, illetve szolgáltató egységnek folyamatosan nyomon kell követnie a körülötte lévő piacot, annak mozgását és változását. A beiskolázási tevékenységét és az új hallgatók elérésének módszerét ezeknek a trendeknek megfelelően kell alakítania és ügyelnie kell arra, hogy az egyetem arculatához illeszkedő, mégis mai eszközökkel szólítsa meg leendő hallgatóit. A jelenlegi felvételiző korosztály tagjai hozzá vannak szokva a gyors információáramláshoz és annak minél gyorsabb befogadásához. Elérésük a kommunikációs szokásaik miatt elsősorban online felületeken lehetséges és jellemzően a rövid multimédiás tartalmakat preferálják. Feladatunk, egy olyan angol és magyar nyelvű videó elkészítése volt, mely egy frissen felvett hallgató számára előrevetíti azokat az élményeket és pillanatokat, melyeket át fog élni egyetemi tanulmányai során, megérkezésétől egészen a diplomája átvételéig.

Welcome to the University of Szeged - 1 by Guba Gergő

Az ötlettől a megvalósításigVáros a városban – így is emlegetik a Szegedi Tudományegyetemet, mivel mintegy 24.000 aktív hallgatójával és számtalan városképi jelentőségű épületével Szeged miliőjét jelentősen befolyásolja, a város imázsának szerves részét képezi. A város lakossága az egyetemnek köszönhetően folyamatosan frissül: évente átlagosan mintegy 7000 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az SZTE-n. Szeged igazi egyetemi város és turisztikai úti cél. 2014-ben Szeged a 10 legjobb európai egyetemváros közé került a CondéNastTraveler portálon – olyan más rangos egyetemi városok mellett, mint Heidelberg, Krakkó, Leuven, vagy éppen a méltán híres Oxford.

Welcome to the University of Szeged - 1 by Guba Gergő

A projektet best practice elemzéseken túl egy fókuszcsoportos kutatás előzte meg, amely során jelenlegi hallgatók mondták el véleményüket, hogy mi alapján választották továbbtanulásuk céljául a Szegedi Tudományegyetemet. A kutatás kiértékelése után arra a megállapításra jutottunk, hogy legalább annyira vonzó a hallgatóknak a város sokszínűsége, mint az egyetemen folyó oktatási tevékenység és annak színvonala. Ez alapján építettük fel a videó koncepcióját, döntöttünk a forgatási helyszínek mellett és terveztük meg a végső tartalmat. A videóban jelenleg az SZTE-n tanuló hallgatókkal dolgoztunk, mivel ők tudják a legjobban átadni azt az érzést, mellyel egy frissen felvett hallgató találkozni fog, amint megérkezik Szegedre.

Welcome to the University of Szeged - 1 by Guba Gergő

VégeredményA elkészült film négy hónapnyi tervezés, forgatás és utómunka után nyerte el végső formáját. A 131 vágásból, maszkolásból és átkötésből álló videó mind szakmai mind a célközönség, de még a jelenlegi hallgatók és Szeged polgárai körében is osztatlan sikert aratott. Véleményünk szerint sikerült egy felsőoktatási intézmény számára egy az eddigiektől merőben eltérő stílusú videót készíteni úgy, hogy mégis tartalmazza azokat az üzeneteket, melyek egy továbbtanulást tervező hallgatót segíteni tudnak a döntésében.

Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
Szeged, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
1300Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!