Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

Slow Heat Art Prints

Slow Heat Art Prints - 1 by INSgraphizm

Processing programozási nyelvben írok programokat melyek képeket generálnak. Azt keresem, hogy tudok olyan részben vagy teljesen önműködő rendszereket létrehozni, melyek egyszerű formákból és algoritmusokból, ezeket egymásra rétegezve komplex, látványos és esztétikus képeket, kompozíciókat képesek alkotni.


Az alkotási folyamat lényege a kísérletezés, a szabályok és véletlenszerűség összjátékából kialakuló kompozíciók visszahatása rám, mint alkotóra. Formákra, színekre, mozgásra, kompozícióra vonatkozó különféle ötleteim programkódba rögzítem, és bizonyos döntéseket a számítógépre bízok. így olyan képek készülhetnek melyekre egyértelműen nem számítottam, ezek új ötletekre inspirálnak és táplálják az alkotási folyamatot.


Azzal hogy különféle szabályok és a véletlen dönt több kérdésről, minden generált kép hasonló de mégis különböző lesz. A számítógép által rövid idő alatt szinte végtelen számű kompozíció készülhet, melyek visszahatnak az alapötletre, így az intenzív kísérletezés felgyorsítja a végső alkotás kifejlődését.

Slow Heat Art Prints - 1 by INSgraphizm

Jelen projektben egyszerű köröket rajzolok szorosan egymás mellé különféle méretben és színben. Az 'ecsetvonások' irányítására adott kompozíción belül ugyanazt a Perlin-zaj mezőt használom így a különböző ecsetvonásokra ugyanazok az erők hatnak így hajlamosak egymásba olvadni és egységes látványt alkotni.


Az alkotás során egy egyszerű ötlettel indulok el, és ahogy meglátom a számítógép által generált képet, úgy új ötletek jönnek, amivel kiegészítem a programot. Hogy kihasználjam azt, hogy a gép akár egy pillanat alatt is elő tud állítani egy képet, sokféle változó paramétert, különböző szabályokat, véletlenszerűséget, döntések láncolatát programozom be, így olyan képek is keletkeznek amikre nem számítok, és ez óriási élmény. Ahogy haladok előre az alkotásban, úgy szűkül le a teljes véletlenszerűség korlátozott tartományon belüli változások lehetőségeire, így a kész program képes szinte végtelen számú különböző és mégis hasonló képet generálni.​


Slow Heat Art Prints - 1 by INSgraphizm

A sorozatból 6 kép a Design Hét Budapest 2018 keretében megrendezett RoboPopX – Artworks About and By Robots kiállításon volt megtekinthető.

Giclée prints on Luster paper (61 x 91 cm)

Slow Heat Art Prints - 1 by INSgraphizm
Slow Heat Art Prints - 1 by INSgraphizm
Slow Heat Art Prints - 1 by INSgraphizm

A képek megvehetőek a https://robopopx.com/collections/insgraphizm oldalon.


Még több grafikám az instagramon: https://www.instagram.com/insgraphizm

Slow Heat Art Prints - 1 by INSgraphizm
Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
Graphic Designer, Coding Creative
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
927
Kedvelések
0Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!