Barion Pixel
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Alkotók Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

Otis Tarda - Madártani Egyesület, pályázat

Beleolvad a zöld mezőbe, elhalványodik a hajnalban és eltűnik az éjszakai kékségben.

Munkám alapja az ember által okozott szélsősges ketősség. A túzok főként kedvező mikroklímájú repceföldeken él, viszont fészkei itt súlyosan veszélyeztetettek.

A finom pasztellszínek harmóniája a faj érzékenységére, a természeti balansz könnyű felborulására utalnak; az erős kontrasztosak a veszélyeztetettségre hívják fel a figyelmet. A repceföldek színeivel és helyenként már áttetsző, üres alakzataival olvad össze, alkot egységet és tűnik is el, ami a két véglet közti ingadozást, a természet érzékeny egyensúlyát mutatják. A csak körvonalas toll reflektál a túzok nélküli erdők ürességére.


Otis Tarda - Madártani Egyesület, pályázat - 1 by Katona Nóra

Eszmei értéke felbecsülhetetlen, az állomány fogyása a magyar mondavilágból is darabot metsz. Népi megjelenítését, a sematikus ábrázolást ültettem a mai modern, „flat design” stílusba Carl Ernst Hinkefuss, Bauhaus illusztrátor nyomán.

A stílus alkotói küldetésüknek tekintették a designt a mindennapi élet szerves részévé tenni. Illusztrációm ezt tovább fűzve hivatott a természetet a művészet útján használati tárgyainkra átvetíteni.

Otis Tarda - Madártani Egyesület, pályázat - 1 by Katona Nóra

A latin név egyarán informatív és szimbólum a képileg is megjelenő eltűnésre, ahogy a lexikonok a kihalt állatokat prezentálják.

Otis Tarda - Madártani Egyesület, pályázat - 1 by Katona Nóra

Illusztrációm az élővilág letisztult és következetes szabályszerűségeit alkalmazza. Az ember elsőszámú felelősségéről és a túzok eltűnésének kockázatáról beszél. A színek és formá kérik - nézzük meg jobban, figyeljünk jobban az eltűnő, halványodó, érzékeny természeti értékeinkre.

Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
475
Kedvelések
0Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!