Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

V O L U B I // moduláris lámpa

Egy háromhónapos egyetemi projekt keretében olyan beltéri lámpa tervezése volt a célom, amely LED-technológiát alkalmaz. A koncepció kidolgozásán túl egy működőképes prototípus elkészítése is követelmény volt. Az alapötletem szerint dekorfények, szórt fények és munkafények akár egyidejű használatára alkalmas termékben gondolkodtam, amely modularitása révén többféle szituációban is használható.


Minimalista, barátságos belső terek, például irodák és moden otthonok nyújtották a fő formai inspirációt. Külön kitűzött célom volt a túlrészletezett, bonyolult formák elkerülése, hiszen magának a fénynek akartam alakot adni. Így született meg a hengerekre épülő, felfüggesztett lámpa koncepciója.


A Volubi kapszulái egyenként elforgathatóak a központi tengely mentén. Minden elem saját LED-szalaggal rendelkezik, így könnyedén elérhetőek hibrid fényhatások, melyek képesek igazodni a többfunkciós térben felmerülő igényekhez. A felhasználók az elforgatás után rögzíthetik a nekik tetsző összeállítást, valamint a fényerősséget is megszabhatják. Például ha precíz asztali munkához szükséges fényt szeretnénk, úgy, hogy a szoba többi részét kellemes, elszórtabb megvilágítás érje, akkor elég két modult elforgatnunk és dimmelnünk. A Volubi tehát kiváltja a többféle, specializált lámpát, amelyeket jellemzően egy térben használunk.

V O L U B I  //  moduláris lámpa - 1 by Kispál Márton
V O L U B I  //  moduláris lámpa - 1 by Kispál Márton
V O L U B I  //  moduláris lámpa - 1 by Kispál Márton

A fizikai modell többféle, az egyetemi műhelyben elérhető technológia ötvözéseként születhetett meg – szükség volt a hagyományos esztergáláson, maráson, ragasztáson és festésen túl lézervágásra, forrasztásra és 3D-nyomtatásra is. A prototípus 2019 februárjában kiállításra került a stockholmi Funiture & Light Fair​-en.

V O L U B I  //  moduláris lámpa - 1 by Kispál Márton
V O L U B I  //  moduláris lámpa - 1 by Kispál Márton

Köszönöm a figyelmet!

Kispál Márton, 2019.

Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
formatervező
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
578
Kedvelések
0Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!