Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

Urbanplayer-en

Sokkoló módon töprengenek az elmúlásról Nagy M. Hedvig fotói

Amikor a kortárs művészet, a halál és a könyezettudatosság táncot jár.

Hédi azzal kereste meg az Urbanplayert, hogy ha már úgyis foglalkoztatnak minket mind az emberi alkotások, mind az ember szönyű rombolása, akkor megmutatná nekünk a képeit, amik főleg szemét-csendéletek, ebben a minőségükben pedig a túltermelés és túlfogyasztás témakörében fogannak.

Sokkoló módon töprengenek az elmúlásról Nagy M. Hedvig fotói - 1. kép

Csendéleteibe ráadásul a saját életét is akarva-akaratlanul beleszövi.

“Már gyerekkoromtól kezdve nagyon érdekelt az elmúlás, a halál gondolata. 19 évesen kezdtem el fotósnak tanulni, bár akkor még úgy terveztem, hogy divatfotós leszek. Későn tudtam meg, hogy mindenképp kell egy gyakorlati munkahelyet választanom, viszont akkor már az összes műterem tele volt, nem kaptam helyet sehol sem. A nagynéném a Sote pathológiáján dolgozott, és felajánlotta, hogy az ottani fotóshoz is el tudok szegődni gyakonoknak, csak hát boncterembe kell jáni szerveket, testrészeket fotózni. Bevállaltam, és nem bántam meg, mert ott szemtől szembe találkozhattam azzal, ami mindig is érdekelt” – mondta el nekünk.

Sokkoló módon töprengenek az elmúlásról Nagy M. Hedvig fotói - 2. kép

“Maradtam, aztán fotós iskolát váltottam, mert egyre jobban kezdett érdekelni a kortárs művészeti fotográfia, és úgy éreztem, hogy ezt a Szellemkép Szabadiskolában megkaphatom.”

“Amikor elvégeztem a sulit, rá két évre beteg lettem és nagyon sokat fogytam. Ott testközelből is megtapasztaltam a halált, ezután kezdtem el csendéleteket fotózni.”

Hédi a fotóin a rohadást próbálja meg szépen ábrázolni, a maga letisztultságában, szó szerint is zsigeri valóságában, ezért használ egyszerű fekete és fehér háttereket, illetve erős színeket. Ezen túl pedig megjelent felvételein a könyezettudatosság, amit tulajdonképpen organikusan hozott magával a korábbi téma.

Sokkoló módon töprengenek az elmúlásról Nagy M. Hedvig fotói - 3. kép

 

Sokkoló módon töprengenek az elmúlásról Nagy M. Hedvig fotói - 4. kép

 

Sokkoló módon töprengenek az elmúlásról Nagy M. Hedvig fotói - 5. kép

“Célom az (mindkét esetben), hogy az emberek olyan témákról is elgondolkodjanak, amikről nem szívesen szoktak” – akit pedig a további munkái is érdekelnek, az ide lapozzon!

Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
fotós
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
178
Kedvelések
0Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!