Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

Infernális bűnök - Dante körei

Infernális bűnök - Dante körei - 1 by Nagy M. Hedvig

Dante a Pokolban 27 bűnt említ, a közönyösöktől az árulókig. Érdemes eljátszani a gondolattal, hogyan értelmezzük ezeket a kategóriákat saját magán- és közéletünkben súlyuk vagy természetük szerint. Vajon melyik a nagyobb a bűn, erőszakosnak vagy hazugnak lenni? Kik lehetnek manapság az eretnekek, és kik játszhatják a képmutatók vagy a tolvajok szerepét?


    18. álnok tervek kiagyalói, csalást tanácsolók – A Pokol nyolcadik körében tíz szennyrovat található. A nyolcadik szennyrovatban számtalan lángnyelv világít, mindegyikben egy-egy lélek. A lángok pólyaszerűen beburkolják őket, így úgy tűnik, mintha a tűz beszélne Dantéhoz, egyszerre megtestesítve a lelkeket és magát a büntetést.

Infernális bűnök - Dante körei - 1 by Nagy M. Hedvig

9. erőszakosak önmaguk személye ellen – A Pokol hetedik körében középen nem csak az öngyilkosok vannak, de a szerencsejátékosok is akik saját javaikat pusztították el. A lelkek növényekké váltak, sűrű, tüskés, majdnem áthatolhatatlan bozótost alkotnak, amit a Hárpiák tépnek, csonkolnak. A megsérült növényekből vér bugyog.

Infernális bűnök - Dante körei - 1 by Nagy M. Hedvig

3. gátlástalan szeretők – A Pokol második körében a gátlástalan szeretők lelkeit ráncigálja, forgatja a szél, mert a bűnük az volt, hogy a vágyat az ész fölé helyezték.

Infernális bűnök - Dante körei - 1 by Nagy M. Hedvig

27. jótevőik elárulói A Pokol legmélyebb, kilencedik körében befagyott tó található, amelyet a középen álló Lucifer denevérszárnyainak csapásai fagyaszt. A bűnösök nagy tömegben a tó jegébe fagyva szenvednek, ahogy maga Lucifer is. Középen a háromarcú, (az emberi rasszok színét idéző) vörös, sárga, fekete pofájú, szőrös testű, denevérszárnyú, Lucifer szenved mellkasig a teljesen befagyott tóban. Egykor az angyalok között ő volt a legszebb, és legkiválóbb. Most három szája, a három főbűnöst (Júdást, Brutust, Cassiust) harapja, körmeivel tépi, miközben könnyezik, szájából véres nyál csorog.

Infernális bűnök - Dante körei - 1 by Nagy M. Hedvig

19. szakadárok – A Pokol nyolcadik körében koncentrikus körben tíz szennyrovat található. A kilencedik szennyrovatban azok vannak, akik széttépték, ami egybe tartozik. Egy ördög felhasítja őket, egyesek kezét, fülét levágja, mások torkát elmetszi, testét fejtől ágyékig megnyitja. Van aki levágott fejét üstökénél fogva kezében lóbálja. Ahogy körbe mennek, sebeik meggyógyulnak, hogy aztán az ördög elé érve újra kardcsapás érje őket.

Infernális bűnök - Dante körei - 1 by Nagy M. Hedvig

22. hamispénz-gyártók – A Pokol nyolcadik körében koncentrikus körben tíz szennyrovat található. A tizedik szennyrovat harmadik szegletében a pénzhamisítók vízkórság miatt puffadt testtel, állandó szomjúságtól gyötörve vonszolják magukat.

Infernális bűnök - Dante körei - 1 by Nagy M. Hedvig

6. haragosak – A Pokol ötödik körében mocsárban, sárral borítottan, meztelenül egymást ütik, tépik, kézzel, lábbal, fejjel, mellel, fogakkal. Tétlenek, lusták, restek: ugyanitt, a koszos víz alatt, bugyborékolva bűnbánó éneket dalolnak, mely szerint míg éltek a fényes nap alatt, lelkükben csak lusta ködöt hordoztak. Van olyan értelmezés is, amely szerint itt a tétlenség valójában a tétlenül fortyogó haragot jelenti.

Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
fotós
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
36Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!