Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

Budapest Bár // Budapest - CD borító (2017)

Budapest Bár // Budapest - CD borító (2017) - 1 by Nemes Péter

A Budapest című lemez borítójának története


Amikor Gáncs Andrea, az együttes menedzsere felhívott azzal a felkéréssel, hogy a készülő Budapest című lemezhez kellene egy borító, rögtön egy esti hangulatú kép jutott az eszembe. Nem kellett sokáig töprengeni azon, hogy az esti Budapesthez leginkább a világító betűk, a városszerte háztetőkön fénylő neonreklámok hangulata passzolna leginkább, azt kellene megidézni. Az új lemez dalainak világához egyértelműen az éjszakai hangulatot tudom passzítani, a főváros esti fényei passzolnak hozzájuk leginkább.A zenekar felé először csak szóban mondtam el ezt az ötletet, és rögtön megtetszett nekik.


A feliratokat teljesen analóg technikával készítettem. 100% handmade. A betűket először papírból és habkartonból vágtam ki majd ezek után építettem össze. Ezekbe kerültek aztán az akrillal és fényérzékeny festékkel lefestett, ívesre hajtott drótok, amik az eredeti neoncsöveket hivatottak imitálni. UV fény alatt pontosan olyan látványt nyújtanak, mintha neonreklámok lennének. A drótok alá, a betűk felületére ezüst színű papírt ragasztottam, és az egész felirat alá egy szálra csiszolt vaslemez került, így még izgalmasabban jelent meg a fény. Az egész makett 100x120 cm. Egy-egy betű 8-10 cm magas.


Noha ezt a tervet 3D-ben is meg lehetett volna csinálni, valahogy nekem az a technika kicsit lelketlen. Túl precíz. Kellett valami, amitől lelke lesz a dolognak, még ha egy majdnem neon-táblárol is beszélünk. A borítófotó amúgy telefonnal készült, hogy azért legyen benne valami a mai korból is.


A makettet egyenlőre szétszereltem darabjaira, de mivel sok lehetőséget látunk még benne, biztosan össze fog épülni még egyszer. Én a Budapest Bár koncertjeinek háttérvetítéséhez is el tudnám képzelni, úgy mint segédeszköz, hogy mondjuk egy mozgóképet készítünk róla. A lehetőségek nyitottak, remélem a rajongók hamarosan ilyen formában is találkoznak majd vele.


Volt egy vicces momentuma a készítésnek. Egy alkalommal elfogyott a drótom, szóval el kellett mennem a vasboltba. Ott az eladó, miközben tekerte lefelé a drótkötegből az általam kért mennyiséget, felém fordult és azt mondta, “A vadak miatt lesz úgye, kerítést kifeszíteni?” Amikor elárultam, hogy betűket hajlítok belőle, egész egyszerűen leesett az álla.

Budapest Bár // Budapest - CD borító (2017) - 1 by Nemes Péter
Budapest Bár // Budapest - CD borító (2017) - 1 by Nemes Péter
Budapest Bár // Budapest - CD borító (2017) - 1 by Nemes Péter
Budapest Bár // Budapest - CD borító (2017) - 1 by Nemes Péter
Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
szobrász // grafikus
Szentbékkálla, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
763Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!