Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

Balance/Art/Fashion: Reduktív mintázatok

A MINTÁZATOK MÁGIÁJA

Az emberi kultúrában, a művészetben és a divatban a mintázatok különleges szerepet töltenek be. Ezek a mintázatok nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, hanem kulturális, társadalmi és személyes jelentéssel bírnak. A technológia fejlődésével, lehetővé vált egyedi és bonyolult minták létrehozása is, amely korábban elképzelhetetlen lett volna. Ahogy tovább haladunk az időben, új minták fognak születni, örökítve a múltat és formálva a jövőt.

    A művészetemben az emberi kezet használom a kép mintájaként, amely az alkotó ember szimbóluma is egyben.  A harmónia keresést egy önismereti folyamat előzte meg. Ennek a folyamatnak az eredménye a letisztult technika választás, amit végigkísért az egyszerűsítésre való törekvés. 

    Az antik művészetben horror vacui-nak nevezték az ürességtől való félelmet. Az alkotó a felület legapróbb részeit is kitöltötte, nem hagyott üres felületeket. A nyugati társadalomban sok zaj és információ vesz körül minket, a csend szokatlan vagy ritka pillanat, ezért tartunk az ürességtől. A kompozícióknál inspirált a keleti művészet. A kelet embere nem fél az ürességtől, magához öleli, megéli azt.

    Az első pillantásra egyszerűnek tűnő képek, valójában részletes műalkotások. A negatív és pozitív formák játéka nagy hatással van a művek megjelenésére, feszültséget, egyensúlyt és vizuális érdeklődést teremtve. 

   Mintákat keresni véletlenszerű információkban, természetes emberi hajlam. A JING ÉS JANG képpáron a kezek pozitív formája egy pillangóra emlékeztet, míg a negatív formában egy szívet ölel.

Balance/Art/Fashion: Reduktív mintázatok - 1 by Benkő Ramóna

JING ÉS JANG, A PILLANGÓ SZÁRNYALÁSA, olaj, fa, 50X70, 2020,
további információ: www.ramonabenkoart.hu/artworks

Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
művész
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
21
Kedvelések
0
Szavazatok
0Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!