Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

A vadló sörényének szétválasztása

TAI CHI FORMAMINTÁK VILÁGA

Az egyik legismertebb harcművészet, a tai chi Kínából származik, és évezredek óta gyakorolják. A lassú és gyors mozdulatokat, a gyors és kemény mozdulatokkal állítja szembe.A taoizmus ősi filozófiájában gyökerezik, és a szellemi és fizikai lények közötti természetes egyensúlyt és harmóniát tartja fontosnak. 

    A sokak szerint legszebb mozdulatsora a "A vadló sörényének szétválasztása" elnevezésű formagyakorlat. A kézmozdulatok gesztusaiban a metakommunikáció jelentőségét ismerhetjük fel. A negatív és pozitív formák játéka nagy hatással van a művek megjelenésére, feszültséget, egyensúlyt és vizuális érdeklődést teremtve. 

   A projekt célja, hogy formai elemzés alapján megismerhetjük és meg is határozhatjuk a mozdulatok szerkezetét és sajátosságait. Az alkotásokon nem a test szépségét, eleganciáját fejezem ki, hanem absztrakt érzéseket – mint az öröm, a szomorúság – és némely alkotáson az emberi lét, a test univerzalitása is megjelenik a négy alapelem (föld, tűz, víz, levegő) kíséretében. A képeken a kezet, mintaelemként használva egyedülálló, szürreális és szórakoztató vizuális világot teremtek.

A képeim színpadiasak, mert jól beazonosítható mozdulatokat rögzítek, és egyben meditatív, mert fragmentált ábrázolással a nem odaillőtől megszabadítom a nézőt.

 

 

A vadló sörényének szétválasztása - 1 by Benkő Ramóna

Festmény adatok:

A vadló sörényének szétválasztása, 50X70, olaj, vászon, 2024

 

Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
művész
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
18
Kedvelések
0
Szavazatok
0Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!