Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

Táncmozdulatok mintázata

Tízenéves koromban kerültem kapcsolatba a tánccal és az alkotással, azóta aktívan foglalkozok a témával. Fő kutatási területem „ A testtudatos mozgás és az érzelmek közötti kapcsolatrendszer”. A test és mozgásművészet reprezentációja olyan távlatokat nyit a művészi kifejezés számára, mely alkalmas, hogy megfelelő és változatos műveket szolgáltasson. 

    Ezeket az impulzusokat szeretném összegezni, letisztázni egy új munkáimban. Kutatói munkám során górcső alá veszem a különböző táncdialektusok formáit, keresve az univerzális elemeket- mint a taps, dobbantás, csettintés, forgás valamint a zene és képalkotás közötti látszólagos ellentmondás (az időben haladó zenemű és a kép rögzített világa között) feloldhatóságát. 

    Az alkotásokon nem a test szépségét, eleganciáját fejezem ki, hanem absztrakt érzéseket – mint az öröm, a szomorúság – és némely alkotáson az emberi lét, a test univerzalitása is megjelenik. A képeken a kezet, mintaelemként használva egyedülálló, szürreális és szórakoztató vizuális világot teremtek. A képek színpadiasak, mert jól beazonosítható mozdulatokat rögzítek, és egyben meditatív, mert fragmentált ábrázolással a nem odaillőtől megszabadítom a nézőt.

Táncmozdulatok mintázata - 1 by Benkő Ramóna

Festmény adatok:

Táncmozdulatok mintázata, olaj, vászon, 2024

Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
művész
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
27
Kedvelések
0
Szavazatok
0Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!