Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

SKHYZOKHYNO STUDIO: LÁTÓTÉR VIZSGÁLAT C. KISFILM

A SKHYZOKHYNO STUDIO LÁTÓTÉR VIZSGÁLAT C. KISFILMJÉRŐL.

ÍRTA: SYPORCA WHANDAL


A SKHYZOKHYNO VIZZUART FILMEM, SAJÁT DEFINICIÓM SZERINT EGY VIZUÁLIS ALKATRÉSZEKBŐL ÖSSZERAKOTT HÍD, A DIVATIPAR ÉS PERIFÉRIKUS SZOKÁSKULTÚRÁK PRO/CONTRA ÁRAMLATAI FELETT.

A FILMET ALKOTÓ 164 KIS FILM 70% -A EGY SHOWSTUDIO NEVŰ DIVAT-FILM KOMPLEXUM FILMKOCKÁINAK A DRASZTIKUS KIEMELÉSÉVEL, ÉS RACIONÁLIS LOGIKA NÉLKÜLI, ÉRZELMI RENDSZERBE ILLESZTÉSÉVEL JÖTT LÉTRE.

A SHOWSTUDIO EGY 2000-BEN LÉTREHOZOTT DIVAT IPARI KOMPLEXUM VIRTUÁLIS ÉS ÉLŐ CSÁPOKKAL. PROFESSZIONÁLIS SZAKEMBEREKKEL FELVÉRTEZVE KÖLCSÖNHATÁSBAN ÁLLNAK A GLOBÁLIS ANYAGI ÉS/VAGY SZELLEMI FOGYASZTÓK ELKÖTELEZETT HÍVEIVEL. TÖBB SZÁZ PROJEKTÉN KERESZTÜL, MÁRA MÁR AZ ELADÁS KULTÚRA KATALIZÁTORA LETT, BELEÉRTVE A ZENE, ÉPÍTÉSZET, ÉLELMISZER, TECHNIKA, DESIGN VILÁGÁT IS. NEM TERMÉKET AD EL, HANEM ÉLETÉRZÉST TEREMT. MELLŐZI A MÁR HAGYOMÁNYOS ELADÁSI VIZUÁL TECHNIKÁKAT, ALAPOS MÉLYLÉLEKTANI ÉS SZOCIOLÓGIAI KUTÁSOKAT ALAPUL VÉVE, BELE-BELEKAP SZUBKULTURÁLIS KÖRÖK HAGYOMÁNYAIBA, MERÍT BELŐLÜK. EGY HAUTE COUTURE SZINTRE EMEL BE PERIFÉRIKUS VIZUALITÁSOKAT, MELYET MŰVÉSZETI SZAKMUNKA SEGÍTSÉGÉVEL BEVILLANT EGZOTIKUMKÉNT A KÖZPONTI FOGYASZTÓK VILÁGÁBA. ENNEK ELLENÉRE DEKADENS LÁTVÁNYELEMEK JELENNEK MEG NEVES MAGAZINOK OLDALAIN, KIFUTOKÓN, ÉS ONLINE CSATORNÁKON. A PERIFÉRIKUSSÁG IRÁNTI ÉRDEKLŐDÉS, MEGISMERÉS IGÉNYE AZONBAN ELMARAD A TÖBBSÉG RÉSZÉRŐL, NEM TUDJÁK BEMOCSKOLNI EGY KONFEKCIONIZÁLÁSSAL. AZ HAUTE COUTURE SZINTRE FELEMELT SZUBKULTÚRÁK NEM LESZNEK HORDHATÓ PRET-A-PORTER KOLLEKCIÓK. MINDEN MARAD A HELYÉN CSAK LÁTSZÓLAGOS A MOZGÁS, CSUPÁN ILLÚZÓ-ÁRAMLÁSOK TÖRTÉNNEK.

A FILMEM MOZGÓ PILLANATKÉPEK AMBIVALENCIÁJA. A STÍLUS, NAGYVONALÚ, MINDENEK FELÉ HELYEZÉSÉT ÁLLÍTOM KÉPI KONTRASZTBA A MINDENNAPOK KISSTILŰ ATTITŰDJEIVEL, HOGY A KÉT VÉGLET PELLENGÉRRE ÁLLÍTÁSA A NÉZŐBEN CSAPÓDJON LE. A VIDEÓ SZERKEZETÉBEN AZ ARANYMETSZÉS ARÁNYAIT KÖVETVE ISMÉTLŐDŐ MÁSODPERCES KOCKÁK VILLANAK BE, MELYEK A NAPI FIZIKAI-LELKI RUTINJAINKBA VISSZAKAPCSOLVA, EGY MONOTON KÖRTÁNCBA RAGADJÁK A NÉZŐ FIGYLEMÉT. A FILM NEGYEDÉNÉL ÉS HÁROMNEGYEDÉNÉL ISMÉTLŐDIK EGY NÉMA MONOLÓG, MELY A METAKOMMUNIKÁCIÓ, ÉS SZÍNÉSZI MIMIKA MESTERFOKON VALÓ HASZNÁLATÁVAL PANTOMIM-JELLEGGEL MUTATJA BE AZ ERŐSZAK ÖSSZES ASPEKTUSÁT, DE ERŐTELJES HANGSÚLYT KAP A DOMINANCIA STRATÉGIÁKAT MOTIVÁLÓ, ÖNÉRTÉKELŐ AGRESSZIÓ, VALAMINT AZ ÖSZTÖNSZINTRŐL FELTÖRŐ SZEXUÁLIS ABÚZUS.

A HIRTELEN JÁTÉKOSAN KIALAKULÓ ERŐSZAK, AHOGY JÖN, ÚGY EL IS ILLAN, MINTHA MI SEM TÖRTÉNT VOLNA, NAPIRENDRE TÉRÜNK FELETTE.

A NEMI SZTEREOTIP JÁTSZMÁK A KISKORÚSÁG HATÁRÁN MOZGÓ SZEREPLŐKKEL, A PEDOFIL IKON GYÁRTÓSOR MINDIG JÓL BEVÁLT GESZTIKULÁCIÓIVAL, MINT FANTÁZIA ELŐJÁTÉKAI, A FILM KÖZEPE TÁJÁN.

A FILM FEKETE-FEHÉR, TELJES EGÉSZÉBEN, PEDIG SOK ESETBEN AZ EREDETI DIVAT FILMBEN, FŐSZEREPE VAN A SZÍNKAVALKÁDNAK. A SAJÁT FILMEMBEN A MOZGÁST, ÉS LÁTVÁNYT, MINT ÁRNYJÁTÉKOT KEZELEM, MERT A FILMBEN FELVONULTATOTT EGYMÁSBÓL KITÖRŐ, ÉS EGYMÁSBA FOLYÓ GRANDIÓZUS HALLUCINÁCIÓKNAK A SZERKEZETI SIKERE ÉRDEKELT.

A FILMBEN SZEREPLŐ TÁNCOSOK TESTHASZNÁLATA A TESTISÉG ÁRNYOLDALAIT MUTATJA BE A DIVAT FILMEKBŐL, AMELY SEBÉSZI PONTOSÁGGAL KIMETSZETT BETEGSÉG, ÖREGEDÉS, ÉS ELMÚLÁS FONTOS(TESTI MEGSEMMISÜLÉS) TÉMÁJÁT RÁNGATJA ELÉNK. A FALNÁL ARASZOLÓ FEHÉR FERENC A MAI RAPID VILÁGBAN VIBRÁLÓ KISEMBER, A KLASSZIKUS BUTOH TÁNCOS FRED HERRERA A KOLLEKTÍV FÉLELMEINK VONAGLÁSA, ANGELA BELMONDO KOREOGRÁFIÁJA KONKRÉTAN PEDIG KÉNYSZERMOZGÁSOK LÁNCOLATÁBÓL ÁLL ÖSSZE. ŐK TESZIK NEGATÍVBA A FLEGMA SPLEEN ÉLETÉRZÉST SUGALLÓ ÖNMEGVALÓSÍTÓ SZTÁROKAT. A DÁMÁK ÉS VAMPOK TRAGÉDIÁJÁT EGY TÖBBSZÖR FELTŰNŐ KISGYEREK SÍRÁSA TESZI NEVETSÉGESSÉ.

A NÉZŐ A VÁSZONRÓL MEGKAPJA A PEDAGÓGIA HIDEG-MELEG INGEREIT EGYARÁNT, MIND ELUTASÍTÓ, ÉS ELFOGADÓ FORMÁBAN IS.

NAGYKÉPŰEN VAGY NAIVAN MONDHATNÁM:

TALÁN NEVEL…

Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
870Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!