Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

SKHYZOKHYNO STUDIO: HOL VOLT, HOL NEM VOLT

ÚJ KISFILM:
HOL VOLT, HOL NEM VOLT FILM MEGTEKINTÉSE


ENNEK A VIDEÓNAK AZ EGYIK KÜLÖNLEGESSÉGE ZENEI VONALÁN TALÁLHATÓ.
A CIRCLE EGY ÚJ, MÉG INKOGNITÓBA CSOMAGOLT FORMÁCIÓ ELSŐ, ÉS MÉG NYERS, ZENEI VÁZA, DEMO RÖGZÍTÉSBEN...ERRE A MONOTON INSTRUMENTÁLIS, ZENEI VÁZRA FŰZTEM FEL AZON KÉPEKET, AMIVEL KÖRBEJÁRJUK AZ ÉLETET. A LÉTEZÉS LINEÁRIS ILLÚZIÓJA ÖRDÖGI KÍGYÓVÁ TEKEREDIK, ÉS OTT KEZDŐDIK, HA EGYÁLTALÁN ELKEZDŐDIK, AHOL AZT HISZÜK VÉGET ÉR...A FILM SORÁN IS TÖBBSZÖR ÉRZÉKELTETEK BENNE KÉPI LELASSULÁSSAL ÉS ZENEI RÉSZEK ISMÉTLÉSÉVEL, KITARTÁSÁVAL A VÉGE( BEFEJEZŐ) HANGULATOT, AHOGY EGY ÖREG EMBER A HALÁLA ELŐTT, MÉG ÖSSZESZEDI UTOLSÓ EREJÉT, ÉS ÚJRA INDUL...GYERMEKKÉNT JÓ ESETBEN, ŐSEINK MINDEN GYÖTRELMÉT, BE NEM TELJESÜLT VÁGYAIT, BOSSZÚJÁT KAPJUK POGÁCSÁBA SÜTVE, ÚTRAVALÓNAK, ROSSZABB ESETBEN MÉG AZT SEM, ESETLEG ÉSZRE SEM VESZIK, HOGY MÁR ELINDULTUNK.
AZ KÖRKÖRÖS ÚTON TALAJT VESZTÜNK, CSAK FÖLDET KITAPINTÓ LÁBUJJAINKKAL REMÉLJÜK, HOGY VAN MÉG EGY TALPALATNYI FÖLD, AHOVA MÉG EGYSZER MEGÉRKEZHETÜNK. KAPASZKODUNK A KEZEKBE, AMIK TANÍTANAK, ÉTELT, ÉS ÁLDÁST ADNAK, ERŐTLENÜL LEBEGNEK, SZORÍTANAK, ÉS ÜTNEK, ESETLEG LEGYINTVE TOVÁBBHAJTANAK. A KISPOLGÁRI TÁRSADALOM ERKÖLCSI ÉS CSALÁDI NORMÁINAK „KEZITCSÓKOLOMÁT” VÉGÜL KESERŰ SZIRUPKÉNT KÖPJÜK A SZEMÜKBE. SZÖRNYETEGGÉ AVANZSÁLÓDUNK, AMI LEHET AKTÍV MINT AZ EMLÉKEINK FEKETE DOBOZÁBÓL KIROBBANÓ MAXIME TACCARDI TEST PERFORMANCE, ÉS LEHET PASSZÍV, MINT A SHIV-R ÉS MASSIVE EGO KLIPJEINEK SEMATIKUS EGYÉNISÉGEI. FOLYTONOS A VISSZATEKINTÉS, A BE-BEVILLANÓ EMLÉKKÉPEK, AZ EGYEDÜLLÉT ÉS -VAGY HARC….
LOGIKAI SORRENDISÉG NINCS, MERT ÉLETÜNK LEPERGŐ FILMJE IS DIAKOCKAKÉPEK EGYMÁSBA MOSÓDÓ TEKERGETÉSE, MIKÖZBEN ÉLETTELENÜL LEBEGÜNK A VETÍTŐ FÉNYCSÓVÁJÁBAN, AKÁR A PORSZEMEK. EGYETLEN KAPASZKODÓ LESZ ISTEN SZEME. CSAK Ő NÉZZ VISSZA ÁRVÁCSKA SZEMÉBE A MEGKEMÉNYEDETT ÜVEGES HALLUCINATÍV, ŐRJÖNGŐ TEKINTETEKBE.
VÉGÜL MINDEN MEGTISZTULÁSI KÍSÉRLETÜNK HIÁBAVALÓSÁGA ÚTJÁN ELJUTUNK TISZTÁTALANUL, VÉRESEN, SARASAN, KIMASZKÍROZVA, ELTORZULVA A VÉGSŐ ÉRTÉKEK MOCSKÁBA.
EZEK UTÁN MEGTEHETJÜK , HOGY OLYAN NYÍLTAN ÉS SZEMREHÁNYÓ DÖBBENETTEL TEKINTSÜNK MAGUNKRA IS, MIKÉNT A MINKET KÖRBEVEVŐ VILÁGRA, AHOL FEKETE HUMORESZKKÉNT TŰNNEK FEL VÁRATLAN HELYZETEKBEN, FELNŐTT ÉS GYERMEKI ÉNÜNKET FIGYELMEZTETŐ KÖZOKTATÁSI VALLÁSI, JÓAKARATÚ EMBEREK NÉPI BÖLCSESSÉGEI… EZEKET JELKÉPEZIK A DIAFILMEKRŐL, ÉS TELEVÍZIÓBÓL ISMERT TÁJÉKOZTATÓ SABLONOK.
AZ OLLÓ A KULCS A SZABADULÁSHOZ.
SEM A TENGER, AZ ARCMOSÁS, A KÁD VÍZBE VALÓ MERÜLÉS, KERESZTSÉG NEM HOZZ MEGTISZTULÁST CSAK ÖNMAGUNK EREJE, ÉS KÜZDELME, SEM A TENGER, AZ ARCMOSÁS, A KÁD VÍZBE VALÓ MERÜLÉS, KERESZTSÉG NEM HOZZ MEGTISZTULÁST CSAK ÖNMAGUNK EREJE, ÉS KÜZDELME, HOGY TALPON MARADJUNK AKKOR IS, AMIKOR MÁR NEM TAPINTUNK FÖLDET A LÁBUNK ALATT….

MESE FORMÁBAN:
HOL VOLT, HOL NEM VOLT, VOLT EGY, A MI ATYÁNK SPECIÁLIS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKE, AKI ELINDULT SZERENCSÉT PRÓBÁLNI. ÚTRAVALÓNAK MEGKAPTA ŐSEI HAMVÁBAN SÜLT POGÁCSÁJÁT AZ ÖRÖK SZENVEDÉS IZZADSÁGCSEPPJEIT..….
MINDEN AKKOR KEZDŐDIK, AMIKOR MÁR AZT HISSZÜK MINDENNEK VÉGE. BELEFÁRADTAN LEPIHENÜNK EGY KICSIT ÖRÖKRE A LEPEDŐNYI SZEMFEDŐNKBE TEMETVE, ÉS AZT ÁLMODJUK, HOGY AZT A TALPALATNYI FÖLDET, MELYET GYERMEKKÉNT ÍGÉRTEK NEKÜNK, ÉREZNI FOGJUK LÁBUNK UJJAIVAL..TALAJT VESZTVE, ARCHIVÁLJUK EMLÉKEINK FEKETE DOBOZÁBÓL, HOGY MIÉRT ALAKULTUNK SZÖRNYETEGGÉ. A BELSŐ VALÓSÁGUNK KIFORDÍTOTT ERDEJÉBEN VÁNDOROLVA, AZ ÚT PORÁBÓL ÉS KÖNNYEINKBŐL SARAS BÁLVÁNYT ÉPÍTÜNK, TAPASZTJUK KEZEINKKEL A MASSZÁT… ELÁGAZÁSOKNÁL FOGCSIKORGATÁSSAL DE SZÍVÓS KITARTÁSSAL LEMÉSZÁROLJUK LEGÁDÁZABB FÜGGŐSÉGEINKET: LESZOKUNK A SZERETETRŐL, MERT SOK A MELLÉKHATÁSA….
TALAJT VESZTVE, LÁB LÓGATVA KERESÜNK AMBIVALENS KAPASZKODÓKAT: KEZEKET... AMIK ENNI ADNAK, AMIK GESZTIKULÁLNAK, AMIK ÜTNEK, ÉS ÁLDÁST ADNAK...EGY TISZTTELETUDÓ KEZÍTCSÓKOLOMÉRT CSERÉBE...
AZZAL A LEGBIZTOSABB TUDATTAL, HOGY MEG SE SZABADOTT VOLNA SZÜLETNÜNK, TAKARÍTJUK EL MÁSOK ÉLETÉBŐL A SAJÁT LÉTEZÉSÜNK MINDEN EMLÉKÉT, EMBRIONÁLIS BEGUBÓZOTT LÁRVAKÉNT VERMELÜNK, ÉS KÖRÖMSZAKADTUNKIG RAGASZKODUNK AHHOZ AZ ILLÚZIÓHOZ, HOGY MIKOR ÚTRA BOCSÁTOTTAK MINKET, MÉG EMBEREK LEHETTÜNK.
ÚGY DERENG FEL AZ ALAGÚT VÉGÉN A VALÓSÁG, MINT AMIKOR VISSZATÉRSZ AZ ÉLETBE A VÉGÉRŐL...KERINGSZ, CSENDBEN, MINT A DIAFILM VETÍTŐ CSÓVÁJÁBAN A SOK KIS PORSZEM….A VÁSZNON OTT A CSILLAG, TEKERSZ, OLLÓ TEKERSZ, VÉGE...MEGADJUNK MAGUNKAT…
ISTEN HALOTT, DICSŐSÉGES RONCSKÉNT HÚZZÁK KI A VÁSZONRÓL.
MI TALAJT ÉREZVE LÁBUNK ALATT, TAPOSSUK A MASSZÁT...PSZEUDO INTIMITÁSSAL ELŐÁLLÍTJUK ÖNMAGUNKAT, MINT AZ ÜBER-TERMÉKET…
MINDENKI LEHET SYPORCA WHANDAL, HA ELÉG BÁTOR ÉS GÁTLÁSTALAN…
LUCIFERISTA KÖPÉS EZ JÓAKARATÚ EMBEREK SZEME KÖZÉ.
A TÜKÖRBEN A SEMMITMONDÓ FÁJDALOMMAL ÖNTETSZELGŐ ROBOTIKÁK CSAK FIGYELEMFELHÍVÓ TÁBLÁK ….
A HÉTKÖZNAPISÁG ÁLCÁJÁVAL KELL MÉG GYERMEKI KEGYTELENSÉGÜNKKEL ÉLETÜNK DIAFILMJÉRŐL LELOPNI AZ OLLÓT, MINT AZ ALMÁT A FÁRÓL, HOGY ELVÁGHASSUK A HAGYOMÁNY, TISZTELET, ÉS KÖTŐDÉS MINDEN GÚZSBA KÖTŐ LOGIKÁJÁT..
HOL VOLT, HOL NEM VOLT, KIÁLLTUK A HÉT PRÓBÁT, MOSSUK KEZEINKRŐL AZ ÚT PORÁT…
TISZTÁTALANUL JUTUNK EL A TISZTA GONDOLATOK MOCSKÁBA…
ÉREZZÜK LÁBUNK ALATT, NINCS MÁR HOVA MEGÉRKEZNI..

BELEFÁRADTAN LEPIHENÜNK EGY KICSIT ÖRÖKRE A LEPEDŐNYI SZEMFEDŐNKBE TEMETVE, ÉS AZT ÁLMODJUK, HOGY AZT A TALPALATNYI FÖLDET, MELYET GYERMEKKÉNT ÍGÉRTEK NEKÜNK, ÉREZNI FOGJUK LÁBUNK UJJAIVAL.

Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
789Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!