Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

FÉNY_ÁRNYÉK_TRANSZPARENCIA______DIPLOMA2016

A transzparencia a tökéletes nem-lét.

Manapság egy látszólagos transzparencia uralkodik a világon, ami a személyiség eltitkolására és a mesterséges személyiség kialakítására vezet. Alig van ma az emberi tevékenységnek olyan területe, amelyen az áthatás ne lenne döntő eszköz. Amikor a világ még nem volt ellátva ilyen fokú transzparenciával, az emberi kapcsolatokat is természetesebb viszonyok jellemezték. Három személyiség réteget kapcsoltam össze ezzel a transzparens nézettel. Így alakult ki a tudatos réteg, mely rendezett, szabályos és könnyen követhető rendszert alkot, ez az az Én amit a személy maga alakít, ezt a személyiséget mutatja a külvilág felé. Ez az ember mentális életének adott, aktuális ébrenléti szakasza. A jelenben zajló külső és belső folyamatokat figyelő és irányító rendszer. Ezután jön létre a tudatelőttes rétege, melyet nem mi irányítunk, itt tároljuk az emlékeinket, gondolatainkat, amelyek pillanatnyilag nem részei a tudatnak, de oda beemelhető, szükség esetén hozzáférhető. Itt már kezd kibontakozni az instabil rendszer, kevésbé követhető vonalak nagyobb kimozdulások. Végül pedig kialakul a tudatalatti, melyet nem tudunk befolyásolni. Ez az a réteg, ami véletlenszerűen tör elő az emberből.
A legfontosabb dolog a tudatalatti elmével kapcsolatban, hogy mindig „be van kapcsolva”. Vagyis éjjel-nappal aktív, függetlenül attól, hogy mit csinálunk. A tudatalatti elme irányítja testet. Tudatos erőfeszítéssel nem lehet hallani
ezt a csendes belső folyamatot. Ez a réteg a legrendezetlenebb, szinte minden eleme zavaros és ez a legkevésbé követhető.

FÉNY_ÁRNYÉK_TRANSZPARENCIA______DIPLOMA2016 - 1 by Tóth  Valentina
FÉNY_ÁRNYÉK_TRANSZPARENCIA______DIPLOMA2016 - 1 by Tóth  Valentina

Az átlátszóság optikai közhely, mely mindenütt jelen van. Egy anyag csak akkor transzparens, ha csak tapintással érzékeljük, beleütközünk. A nyomat így áll a látható világ és közénk. „A formadefiníciók megváltoztatása során látható dolgok elvesztik hitelességüket. A látás állandó akadályoztatása azt a felismerést eredményezi, hogy a mű egységét a látható dolgokkal szemben transzcendenciájában ragadhatjuk meg: a személyes erőfeszítések és a precepció folyamatainak feszültségében.” - mondja Robert Mangold.
Ez a gondolat remekül leírja, miért is lényeges a munkám átjárhatósága és átláthatósága.

FÉNY_ÁRNYÉK_TRANSZPARENCIA______DIPLOMA2016 - 1 by Tóth  Valentina
Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
grafikus, tipográfus
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
825Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!