Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

Budapest I - VI.

A Budapest című 6 darabból álló illusztrációs sorozatomat 2010-ben kezdtem el készíteni a saját szórakoztatásomra. Elképzelt helyszíneket népesítettem be emberekkel, autókkal, buszokkal, romos városrészletekkel egyszóval olyan stílusjegyekkel amelyek Budapesti hangulatot kölcsönöznek a képeknek. Egyetlen kivétel ez alól a „Budapest V.” című képem, amelyen a helyszín a IX. kerületi Bakáts tér. A kompozíció néhol megkívánta, hogy egy-két helyen eltérjek a valóságos helyszíntől.

Szokásom telezsúfolni a képeimet apró részletekkel: emberek, állatok, autók, útfelbontások, stb. Ezek az elemek, így egy képben összezsúfolva, önkéntelenül is egy történetté állnak össze. Megesik, hogy később én magam is meglepődöm egy-két apróságon, mert elfelejtettem, hogy odarajzoltam.

2015-ben készítettem egy három képből álló sorozatot. Ez a„Budapest spring ‘15” című sorozat

Eszembe jutott, hogy mi lenne, ha az eredeti hatból hármat újra megrajzolnék úgy, mintha ezek a félig­-meddig képzeletbeli terek az idő folyamán megváltoztak volna. Vicces játék volt ez, amit nagyon élveztem. Érdemes egymás mellett vizsgálni a kép párakat. Van olyan ház amit felújítottak, foghíjas telek amit beépítettek, utcák ahol befejezték az útfelbontást, amellett egy újabbat kezdtek el. Cigiző sátrat építettek a söröző elé, az „Eladó” feliratú lakást időközben megvették... és még rengeteg apró változás, ami által elindul egyfajta kommunikáció a jelen és a múlt között. Az a tervem, hogy 5 évente elkészítem ennek a három képnek az aktuális változatát.

Budapest I - VI.  - 1 by Vidák Zsolt
Budapest I - VI.  - 1 by Vidák Zsolt
Budapest I - VI.  - 1 by Vidák Zsolt
Budapest I - VI.  - 1 by Vidák Zsolt
Budapest I - VI.  - 1 by Vidák Zsolt
Budapest I - VI.  - 1 by Vidák Zsolt
Regisztrálj vagy lépj be, ha szeretnéd kedvelni a projektet!
illusztrátor
Budapest, Magyarország
Statisztikák
Megtekintések
792Jelentem
Szerzői jogot sért az alkotás? Egyéb jelenteni valód lenne a művel kapcsolatban?
Jelezd nekünk e-mailben a hello@arthungry.com címen és mi utánajárunk!