Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

7. ArtHungry Díj / 2021

Tematika: Grafika & Design

A DÍJ CÉLJA:

Az ArtHungry célja, hogy presztízs értéke is legyen annak, ha valaki a közösség tagja, vagy éppen annak díjazottja, ezért alapítottuk meg 2016-ban az ArtHungry Díjat, amelyet különböző kategóriákban osztunk ki, évente több alkalommal. A díj kategórianyerteseinek nívóját garantálja, hogy többszörösen elismert hazai szakembereket és szakírókat kérünk fel a zsűrizésre, a díjazás pedig válogatott szakmai partnerek együttműködésének eredményeként jön létre.


A DÍJ KIÍRÓJA:

A verseny kiírója a CEE ArtHungry Produkciós Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal és művészeti adatbázis jogtulajdonosa és üzemeltetője.


NEVEZÉSI FELTÉTELEK:

A versenyre bármilyen magyar állampolgárságú, 18. életévét betöltött természetes személy vagy Magyarországon bejegyzett jogi személy (cég) nevezhet.

Nevezni csoportosan, alkotócsoportként is lehet. Alkotócsoportként történő pályázás esetén az alkotócsoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselőt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a pályázat kiírója.

Nevezni olyan 1 évnél nem korábbi (2020. október 1. után készült), fiktív, vagy megvalósult munkával lehet, amely az alábbiakban megadott 3 kategória közül valamelyikbe besorolható. Egy pályamunka, csak egy kategóriában nevezhető.


KATEGÓRIÁK:

Az aktuális versenyre 3 féle kategóriában lehet nevezni:

1. Tervezőgrafika (arculattervezés, logó, tipográfia, ikon design, plakát, kiadványtervezés, csomagolás, webdesign, 3D, UI design, stb.)
2. Képgrafika (rajz, illusztráció, rézkarc, rézmetszet, litográfia, szitanyomás, stb.)
3. Formatervezés (bútortervezés, tárgytervezés, járműtervezés, belsőépítészet, divat, ékszer, textiltervezés, food design, stb.)


A NEVEZÉS MENETE:

A nevezés elektronikusan, az ArtHungry.com oldalon történik.

Az alkotó az oldalra történő „Belépést” – vagy ha ez még nem történt meg – a „Regisztrációt” követően az „Feltöltés / Új projekt“ menüpont alatt töltheti fel a minél részletesebben dokumentált pályaművét.

Az alkotó a szerkesztői sáv alsó részén, a „Nevezés“ box beikszelésével jelezheti, hogy szeretne részt venni az aktuális pályázaton. A „Publikálás“ gombra kattintva a pályamű felkerül a „Friss“ alkotások közé (arthungry.com/friss) és az aktuális pályázat aloldalára is (arthungry.com/dijak/grafika-design-2021). A „kategória“ megadása lehetőleg az aktuális pályázat 3 kategóriájába tartozó alkategória egyikével történjen. A feltöltött/benevezett pályaművet a pályázó alkotó a nevezési időszak alatt is bármikor szerkesztheti.

Az oldalra már korábban feltöltött Projektek esetében az aktuális nevezési időszakban szintén a szerkesztőfelületen megjelenő „Nevezés“ box beikszelésével jelezheti a pályázó, hogy ezzel az alkotással is szeretne részt venni az aktuális versenyben.

A pályázók a nevezéssel elfogadják a pályázati felhívás, valamint a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezéseit.

Megjegyzés: A kulturális, vallási, politikai érzékenységet vagy közszemérmet sértő anyagokat, a bejelentések alapján a szervezőnek joga van kizárni a versenyből.


NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:

A zsűri, csak a 2021. november 15., éjfélig feltöltött és benevezett pályaműveket értékeli. Határidő után beérkezett nevezéseket nem áll módunkban figyelembe venni.


ZSŰRIZÉS, ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK ÉS DÍJAZÁS:

A zsűri az elmúlt 1 év (2020. október 1. után készült) legjobb minőségű hazai alkotásait keresi az adott tematikában és kategóriákban. Fontos szempont az eredetiség, a magas szakmai hozzáértéssel elkészített kivitelezés, illetve az alkotások igényes, megfelelő prezentálása az ArtHungry.com felületén.

A zsűrizési időszak 2021. november 18-ig tart, a díjkiosztó és kiállításmegnyitó esemény pedig várhatóan 2021. december 11-én, kerül megrendezésre.

A zsűri tagjai online szortírozzák a pályaműveket, majd kiválasztják a döntőbe kerülő alkotásokat. A kategória győztesek névsora végül a zsűritagok szavazatai alapján, a hivatalos díjátadón kerül kihirdetésre.

A döntős és a díjazott alkotások az aktuális vírushelyzettől függően bemutatásra kerülnek a hivatalos díjátadón és kiállításmegnyitón, valamint bekerülnek a tárlathoz készült nyomtatott katalógusba is.

A harmadik és második helyezettek elismerő oklevelet és az ArtHungry által kiadott TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században című művészeti albumát, a kategóriák győztesei az ArtHungry arany tetraéderét és a partnereink által felajánlott nyereményeket kapják.


FŐDÍJAK:

A zsűri idén az alábbi nyereményeket ítéli oda a három kategóriagyőztes projektnek:

1. Tervezőgrafika: Arany tetraéder és az ASUS által felajánlott ASUS ProArt PA278QV 27"-os monitor

2. Képgrafika és Illusztráció: Arany tetraéder és a szoftver.hu és a WACOM által felajánlott Wacom Cintiq 16 típusú digitális rajztábla

3. Formatervezés: Arany tetraéder és az ASUS által felajánlott ASUS ProArt PA278QV 27"-os monitor


KÜLÖNDÍJAK:

A 7. ArtHungry Díjátadón a fődíjakon kívül az alábbi különdíjak kerülnek kiosztásra:

- a szoftver.hu és a WACOM jóvoltából minden döntőbe jutott alkotás kap egy (netto) 5000 Ft értékű kupont amely minden 50 000 Ft–99 000 Ft értékű WACOM tábla vásárlásánál, és egy (netto) 10 000 Ft értékű kupont, amely minden 100 000 Ft értékű WACOM tábla vásárlásánál használható fel
- egy 300 000 Ft értékű 10 órás szakmai mentorálás (vállalkozás építés, marketing, social média témakörökben) a Modernity Marketing jóvoltából
- a legjobb formatervezés/divattervezés kategóriában benyújtott pályamunka tervezője lehetőséget kap, hogy bemutassa magát és kollekcióját a nyomtatott Fashion Street Magazinban, a Fashion Street Budapest jóvoltából
- a díjazottak bemutatásra kerülnek az OCTOGON - Architecture & Design nyomtatott magazinban és a phenomenon.hu online felületén is.

A zsűrinek joga van megosztott díjakat is kiosztani, a nevezett munkát más kategóriában díjazni, illetve ha nem talál megfelelő minőségű pályamunkát, az adott kategória díját és a különdíjakat nem kiosztani.


KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS:

Az ArtHungry Díjra nevezett alkotások automatikusan részt vesznek a közönségszavazáson, melynek kihirdetése – a beérkezett szavazatok alapján – szintén a hivatalos díjátadón történik meg.

A közönségszavazás 2021. november 28., éjfélig tart. A legtöbb online szavazatot kapott közönségdíjas pályamű egy Jacob Wagner által tervezett Bang & Olufsen Beoplay H4 vezeték nélküli, prémium kategóriás fejhallgatót vihet haza a Group 42 jóvoltából és szintén megkapja a TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században című ArtHungry albumot.

A látogatók, az aloldalon látható „szavazás“ ikonnal voksolhatnak a pályaművekre. A szavazás regisztrációhoz kötött. Az oldalra bárki regisztrálhat és minden pályaműre tagonként egyetlen szavazat adható.


NEVEZÉSI DÍJAK:

1.
EARLY BIRD NEVEZÉSI IDŐSZAK (2021. október 18 – október 24., éjfélig):

a, Diákok esetében 1500 Ft / pályamunka.
b, Természetes személyek esetében 3000 Ft / pályamunka.
b, Jogi személyek, cégek, alkotócsoportok esetében 6000 Ft / pályamunka.

2.
NORMÁL NEVEZÉSI IDŐSZAK (2021. október 25. – november 15., éjfélig):

a, Diákok esetében 3000 Ft / pályamunka.
b, Természetes személyek esetében 6000 Ft / pályamunka.
c, Jogi személyek, cégek, alkotócsoportok esetében 12 000 Ft / pályamunka.

A nevezési díjak ÁFA mentesek.

A nevezési díj kiegyenlítése BARION online fizetési rendszeren keresztül, bankkártyás fizetéssel történik.


SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK:

A pályázat benyújtói a pályázat benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiírók részére felhasználási engedélyt:
A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben csakis a pályázó nevének féltüntetése mellett.

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A pályázatra benevezett pályaművek további üzleti felhasználásával kapcsolatban adott esetben a pályázó és a pályázat kiírója külön megállapodást kötnek egymással, melyben az esetleges díjazást egymás között megosztják.

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy külön díjazás nélkül a kiíró PR anyagaikban, valamint online felületeiken is felhasználhassák az alkotásokat – ahol lehetséges – az alkotó(k) nevének féltüntetése mellett.

Jelen pályázati felhívásban nem szabályozott kérdésekre a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezéseit kell irányadónak tekinteni. A jelen pályázati felhívás, valamint a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató közötti eltérés esetén a jelen pályázati felhívás kell irányadónak tekinteni. A pályázat kiírója a pályázati felhívásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

További információkért küldjetek üzenetet a hello@arthungry.com e-mail címre.

Felhasználási Feltételek › | Adatvédelmi Tájékoztató › | Általános Szerződési Feltételek ›