Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

A PÁLYÁZAT LEÍRÁSA:

Balansz. Összhang. Harmónia. 

Ez a legtöbb, amire az állandó változások tépázta/tarkította világunkban törekedhetünk. De hogyan találjuk el a helyes arányokat? Miből merítünk harmóniát belül, önmagunkban, miközben odakint háború dúl? És hogyan csitítjuk belső harcainkat a boldog békeidőkben? Mi kell az alkotáshoz, szökőár vagy állóvíz? Hogyan manifesztálódik az inspiráció kész műalkotássá? És mindez hogyan köthető össze a divattal? 


A Fashion Street Budapest, és az ArtHungry.com „Balance/Art/Fashion” címmel művészeti pályázat-sorozatot ír ki fiatal alkotóművészek számára.

A kezdeményezés célja, hogy az új generációk művészeit támogassuk és elősegítsük pályájuk felívelését, megismertessük műveiket a hazai és nemzetközi publikummal, műgyűjtőkkel, műértőkkel.

Az év első felében, a négy hónapon át tartó kiállítás-sorozat során négy különböző művészeti ág (fotóművészet, digitális illusztráció, képgrafika és festészet), kurátorok által kiválasztott képviselői kapnak különleges kiállítási, publikálási lehetőséget.


A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA:

A pályázat kiírója a Fashion Street Kft. A pályázat szakmai partnere és lebonyolítója a CEE ArtHungry Kft., az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal és művészeti adatbázis jogtulajdonosa és üzemeltetője.


NEVEZÉSI FELTÉTELEK:

A pályamunkákat az az ArtHungry.com felületére, digitálisan kell feltölteni a megadott nevezési idősávokban.

A pályázatra minden 18. életévét betöltött, 35 év alatti természetes személy nevezhet, aki nincs leszerződve galériával.

A pályázatnak nem előfeltétele új műalkotások létrehozása, csak az, hogy valamilyen módon azok reflektáljanak a kiírt tematikára. 

A pályázatra főleg fiatal művészek, művészeti iskolákban tanuló diákok már meglévő alkotásait várjuk, de nem feltétel a szakmai végzettség.

A pályázóknak rendelkeznie kell ArtHungry.com regisztrációval.


NEVEZÉSI DÍJ:

A pályázatra a nevezés díjmentes.


NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:

A fotóművészeti pályázat pályaműveinek benyújtási határideje: 2024. február 11., éjfél


A NEVEZÉS MENETE:

1. Nevezési időszak: 2024. február 1–11.

2. Zsűrizési időszak: 2024. február 12 – 15.

3. Győztes kihirdetése: 2024. február 16.

4. Kiállításmegnyitó (Deák Palota): 2024. március 7.

5. Kiállítási időszak: 2024. március 7–31.


A PÁLYÁZAT TARTALMI ELVÁRÁSAI:

Az idei második felhívásunk hazai fiatal fotográfusokhoz, fotóművészekhez szól, akiknek új vagy már meglévő munkái kapcsolódnak a „Balance/Art/Fashion“ tematikához. Olyan alkotókat keresünk, akik friss látásmódjukkal, kreatív szemléletükkel új irányokat mutathatnak a hazai művészeti érában és akiknek munkái megérdemlik, hogy szélesebb közönség is megismerje őket.


A PÁLYÁZAT TECHNIKAI ELVÁRÁSAI:

A fotóművészeti pályázatra a szervezők olyan analóg, vagy digitális fotó-technikával készült alkotásokat várnak, melyek kiállítható formátumban is léteznek.

A tematikára reflektáló pályázati művek száma minimum 10 és maximum 20 alkotásból álló sorozat, vagy önálló kiállítási anyag.

Az egyes művekről, vagy egybefüggő sorozatokról készült képeket, külön-külön projektenként kell feltölteni a pályázó saját portfóliójába, a feltöltésnél ajánlott méretben és formátumban. A feltöltött kép file-ok mellett, a pályázónak írásban fel kell tüntetnie a művek méretét, az alkotás keletkezésének idejét és hogy milyen technikával készültek.


A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA:

A pályamunka benyújtása elektronikusan, az ArtHungry.com oldalon történik, az anyagok feltöltésére és benevezésére 2024. február 1-től, február 11., 24:00-ig lesz lehetőség.

A pályázó a website-ra történő „Belépést” – vagy ha ez még nem történt meg – a „Regisztrációt” követően a „Feltöltés / Új projekt“ menüpont alatt töltheti fel a pályázati anyagát.

A pályázó a szerkesztői sáv alsó részén, a „Balance/ Art/Fashion nevezés” box beikszelésével jelezheti, hogy szeretne részt venni az aktuális pályázaton. A „Publikálás“ gombra kattintva a pályamű felkerül a „Friss“ alkotások közé és az aktuális pályázat aloldalára is a „Nevezések“ listába. A feltöltött/benevezett pályamű a zsűrizési időszak után bekerül a regisztrált tag projektlistájába és az egyéb feltöltött projektjeihez hasonlóan bármikor átszerkeszthető.

A pályázók a nevezéssel elfogadják a pályázati felhívás szabályait, valamint a Felhasználási Feltételeket és az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezéseit.

A mások szerzői jogát, kulturális, vallási, politikai érzékenységet vagy közszemérmet sértő anyagokat, a bejelentések alapján jogunk van kizárni a pályázatból.


ZSŰRIZÉS ÉS DÍJAZÁS:

A nyertes alkotásokat minden esetben hat plusz egy fős meghívott szakmai zsűri választja ki. A fotóművészeti pályázat zsűrizési időszak 2024. február 12-től, február 15-ig tart, a zsűri ezután nevezi meg a győztes pályamunkát / pályamunkákat.

A zsűri fenntartja a jogot arra, hogy különdíjat is odaítéljen, viszont ha a zsűri nem talál megfelelő minőségű pályaművet, a szervezőknek joga van a pályázatot érvénytelennek nyilvánítani.

A nyertes pályázónak/pályázóknak a szervezők egy hónapos kiállítást szerveznek a Budapest központjában, a Fashion Street-en található Deák Palota átriumában. A kiállítási lehetőségek mellett az alkotók kiemelt online promóciót kapnak az Arthungry.com-on és annak közösségi felületein, a Fashion Street online magazinjában és közösségi felületein, valamint a nyomtatott Fashion Street magazinban is bemutatkozhatnak. A kiállító művészek az adott hónap alatt előadást, tárlatvezetést és egyéb, a kiállításhoz kapcsolódó művészeti eseményeket is szervezhetnek a Deák Palotában melyhez a szervezők minden segítséget megadnak majd.


KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS ÉS DÍJAZÁS:

Az összes tematikus pályázat és kiállítássorozat teljes ideje alatt, a közönség is szavazhat kedvenc alkotóira az ArtHungry.com felületén. A látogatók, az aloldalon látható „voks“ ikonnal szavazhatnak a pályaművekre, mely ebben az esetben az általános „kedvelés“ ikont váltja ki. A szavazási lehetőség a pályázat tisztasága érdekében minden esetben regisztrációhoz kötött.


SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK:

A pályázat benyújtói a pályázat benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiírók részére felhasználási engedélyt:

A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben csakis a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A pályázatra benevezett pályaművek további üzleti felhasználásával kapcsolatban adott esetben a pályázó és a pályázat kiírója külön megállapodást kötnek egymással, melyben az esetleges díjazást egymás között megosztják.

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy külön díjazás nélkül a kiíró PR anyagaikban, valamint online felületeiken is felhasználhassák az alkotásokat – ahol lehetséges – az alkotó(k) nevének feltüntetése mellett.

Jelen pályázati felhívásban nem szabályozott kérdésekre a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezéseit kell irányadónak tekinteni. A jelen pályázati felhívás, valamint a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató közötti eltérés esetén a jelen pályázati felhívás kell irányadónak tekinteni. A pályázat kiírója a pályázati felhívásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

További információkért küldjetek üzenetet a hello@arthungry.com e-mail címre.

Felhasználási Feltételek › | Adatkezelési Tájékoztató ›