Barion Pixel
Regisztráció  
Értesítések

Még nincsenek értesítéseid.

Üres a kosarad Nézz szét a projektek között!
Kategóriák Profilok Díjak Pályázatok Események
FAQ Impresszum Felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztató Általános Szerződési Feltételek

A PÁLYÁZAT TEMATIKÁJA:

Még soha nem jelent meg olyan átfogó fizikai kiadvány Magyarországon az ezredforduló óta, amely egy kötetbe összegyűjtve tartalmazná a nívós, nemzetközi léptékkel is kiugróan magas szakmai színvonalú hazai alkotók által tervezett, kizárólag tipográfián alapuló projektek gyűjteményét.

Az ArtHungry.com nyílt pályázat keretében most felületet és lehetőséget ad minden magyar betűtervező, tipográfus, tervezőgrafikus alkotó, alkotócsoport, tervező-stúdió, vagy diák részére, hogy az általuk készített betűtípusok, betűcsaládok, tipográfiai jelek, ligatúrák, monogramok, kalligráfiák, graffitik és általános betű-kompozíciók is bekerülhessenek a TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században című exkluzív, nyomtatott gyűjteményes kiadványba.


A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA:

A verseny kiírója a CEE ArtHungry Produkciós Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal és művészeti adatbázis jogtulajdonosa és üzemeltetője.


A PÁLYÁZAT TARTALMI ELVÁRÁSAI:

A pályázatra 2000. január 01. után készült betűtípusokkal, betűcsaládokkal, tipográfiai jelekkel, ligatúrákkal, kalligráfiákkal, graffitikkel, vagy bármilyen tipográfiával kapcsolatos vizuális kompozícióval lehet jelentkezni.


NEVEZÉSI FELTÉTELEK:

A pályázatra minden magyar állampolgárságú, 18. életévét betöltött természetes személy vagy Magyarországon bejegyzett jogi személy nevezhet.

Pályázni cégként, vagy csoportosan is lehet, a céges/alkotócsoportként történő pályázás esetén a cég/csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselőt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a pályázat kiírója.

A pályázóknak rendelkeznie kell ArtHungry.com regisztrációval/profillal.


A NEVEZÉS MENETE:

A nevezés elektronikusan, az ArtHungry.com oldalon történik.

Az alkotó az oldalra történő „Belépést” – vagy ha ez még nem történt meg – a „Regisztrációt” követően az „Feltöltés / Új projekt” menüpont alatt töltheti fel a pályaművét.

Az alkotó a szerkesztői sáv alsó részén, a „Nevezés” box beikszelésével jelezheti, hogy szeretne részt venni az aktuális pályázaton. A „Publikálás” gombra kattintva a pályamű felkerül a „Friss“ alkotások közé és az aktuális pályázat aloldalára is.

A benevezett tipográfiai munkán kívül ajánlott szerkesztési rajzot, vagy további grafikai elemeket is feltölteni a Projekten belül, de jelen pályázatnak ez nem feltétele.

A feltöltött/benevezett pályaművet a pályázó alkotó a nevezési időszak alatt is és azt követően is bármikor szerkesztheti.

Az oldalra már korábban feltöltött projektek esetében az aktuális nevezési időszakban szintén a szerkesztőfelületen megjelenő „Nevezés“ box beikszelésével jelezheti a pályázó, hogy ezzel az alkotással is szeretne részt venni az aktuális versenyben.

A pályázók a nevezéssel elfogadják a pályázati felhívás, valamint a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezéseit.

Fontos információ: Az esetleg már korábban feltöltött, más ArtHungry által szervezett pályázatokra (pl. egy korábbi ArtHungry Díjra) benevezett projektek nevezése csak abban az esetben lehetséges, ha az alkotó újra, új projektként, aktualizálva feltölti és az adott pályázatra benevezi a pályamunkáját!

Megjegyzés: A mások szerzői jogát, kulturális, vallási, politikai érzékenységet vagy közszemérmet sértő anyagokat, a bejelentések alapján a szervezőnek joga van kizárni a versenyből.


A PÁLYÁZAT TECHNIKAI ELVÁRÁSAI:

Pályázni csak 2000. január 01. óta készült projektekkel lehet. Egy pályázó kötetlen darabszámú pályamunkát benevezhet.

Fontos, hogy nem ömlesztett munkákat, hanem külön-külön prezentált projekteket várunk!

Ajánlott minden feltöltött pályamunkának a következő elemeket tartalmaznia:

- a projekt bemutatása
- rövid leírás a projektoldalon a koncepcióról és megvalósításról, az esetleges megbízó/felhasználó cég, vagy oktatási intézmény adatainak feltüntetésével
- a felhasználás évszámának megadása (fontos!)
- a tervező személy/cég pontos nevének megadása

Megjegyzés: kiválasztás esetén a pályázó a szerzői jogok mellett lehetőleg rendelkezzen a pályamunka vektorgrafikus verziójával is!


NEVEZÉSI DÍJAK:

1. EARLY BIRD NEVEZÉSI IDŐSZAK (2021. március 8. – 2021. március 17., éjfélig):

a, Diákok esetében 1500 Ft / pályamunka.
b, Természetes személyek esetében 2500 Ft / pályamunka.
c, Jogi személyek, cégek, alkotócsoportok esetében 4500 Ft / pályamunka.

2. NORMÁL NEVEZÉSI IDŐSZAK (2021. március 18. – 2021. április 11., éjfélig):

a, Diákok esetében 2500 Ft / pályamunka.
b, Természetes személyek esetében 4500 Ft / pályamunka.
c, Jogi személyek, cégek, alkotócsoportok esetében 7500 Ft / pályamunka.

A nevezési díjak ÁFA mentesek.

A nevezési díj kiegyenlítése BARION online fizetési rendszeren keresztül, bankkártyás fizetéssel történik.


NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:

A TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században pályaműveinek benyújtási határideje 2021. április 11., éjfél. Határidő után beérkezett nevezéseket nem áll módunkban figyelembe venni.


ZSŰRIZÉS ÉS DÍJAZÁS:

A kiadványba kerülő kiválasztott projekteket egy nemzetközi szinten is többszörösen elismert, hazai szakértőkből álló kilenc fős kuratórium választja ki.

A kiválasztott pályamunkák bekerülnek a TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században című exkluzív könyvbe, melynek bemutatóját 2021. tavaszán tartjuk egy nagyszabású rendezvény keretein belül. A kiadványban szereplő tipográfiai projektek alkotói az eseményen kapják meg tiszteletpéldányaikat.

Ha nem érkezik be megfelelő számú és minőségű pályamunka, a zsűrinek és a szervezőknek joga van a pályázatot érvénytelennek nyilvánítani és a nevezési díjakat visszatéríteni.


KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS:

A pályázatra benevezett alkotások automatikusan részt vesznek a közönségszavazáson is, melynek hivatalos kihirdetése – a beérkezett szavazatok alapján – szintén a könyvbemutatón történik meg.

A közönségszavazás 2021. április 16., éjfélig tart. A legtöbb online szavazatot kapott közönségdíjas pályamű automatikusan bekerül az ArtHungry által kiadott TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században című exkluzív albumba és a könyv egy tiszteletpéldánya mellett nyer egy Bang & Olufsen BeoPlay H4 vezeték nélküli prémium fejhallgatót is a Group 42 jóvoltából.

A látogatók, az aloldalon látható „szavazás“ ikonnal voksolhatnak a pályaművekre. A szavazás regisztrációhoz kötött. Az oldalra bárki regisztrálhat és minden pályaműre tagonként egyetlen szavazat adható.


SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK:

A pályázat benyújtói a pályázat benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiírók részére felhasználási engedélyt:

A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben csakis a pályázó nevének féltüntetése mellett.

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót elektronikus és nyomtatott formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A pályázatra benevezett pályaművek további üzleti felhasználásával kapcsolatban adott esetben a pályázó és a pályázat kiírója külön megállapodást kötnek egymással, melyben az esetleges díjazást egymás között megosztják.

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy külön díjazás nélkül a kiíró PR anyagaikban, valamint online felületeiken is felhasználhassák az alkotásokat – ahol lehetséges – az alkotó(k) nevének féltüntetése mellett.

Jelen pályázati felhívásban nem szabályozott kérdésekre a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezéseit kell irányadónak tekinteni. A jelen pályázati felhívás, valamint a Felhasználási Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató közötti eltérés esetén a jelen pályázati felhívást kell irányadónak tekinteni. A pályázat kiírója a pályázati felhívásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

További információkért küldjetek üzenetet a hello@arthungry.com e-mail címre.

Felhasználási Feltételek › | Adatvédelmi Tájékoztató › | Általános Szerződési Feltételek ›